WelCoMe 2 My WorLd

rama oghe tane pulut, ambo soghe tane padi, rama oghe kaghe di laut, ambo soghe kaghe di hati,

Tentang @ku

My photo
Sg Petani, Kedah in Peace, Malaysia
I am simple person.luv 2 make joke.a good listener & quite good at solving other people problem but not mine.uhuhu.

Friday, August 21, 2009

Pegorbanan Ramadhan


Betul kata org..Ramadhan memang disambut dgn pengorbanan.tapi akan dibayarkan dgn kemenangan di syawal..1 ramadhan aku terima ape yg tlh terjadi.1 ramadhan ku menelan segala tohmahan.1 ramadhan aku semat dlm dada segala ucapan serong trhdpku dgn azaman utk berubah.Ya Allah berikan aku kekuatan utk berubah wlupun aku keseorgn disini.Ingatkan aku kpd Ibu Bapaku,ingatkan aku akan halal dan haram,ingatkan aku akan syurgaMu Ya Allah.Ku perlukan kekuatan..berikanlah smgt kpdku utk mghadapi hari2 mendtg.dekatkan lah hatiku kpdMu utk aku berubah menjadi yg terbaik utk kawan2ku,utk keluargaku,utk isteriku akan dtg.amin.....Terawih mlm pertama sgguh bererti bgku dan menjadi saksi tertumpahnye airmata kesyukuran atas segala taufik dan hidayah Mu Ya Allah.Permudahkanlah urusanku dan permurahkanlah rezekiku Ya Allah.Mak Abah,akan ku peluk kamu berdua bersama selempang ungu yg akan tersemat didadaku di masa akan dtg.aku janji.
Read rest of entry

Thursday, August 20, 2009

potong rambut lagi..

sebelum potong


selepas potong
fuh ringan kepala aku dah potg rmbut.lega..xpyh pikir psl mslh pape dah
Read rest of entry

ku sabar tapi ku bengang!!

cibai,lahanat,duri dlm daging,****************** n many more..huh puas ati aku wat dosa maki org..aku mulakan aku punye entry tanpa salam sbb aku mmg terlalu bengang utk ucapkan sejahtera ke atas org skrg ni.klu ikutkan zaman aku sekolah dulu yg penuh dgn nafsu remaja mmg dah lama dah aku cepuk mamat tu.peduli ape aku org kata dia besar dari aku ke ape."menang kalah bertumbuk blkg kire yg pntg lepaskan pukulan kat dia n jgn berundur,tapi lawan atas nama keadilan bukan penindasan atau menunjuk"(tok guru hamdi- tok guru silat pesaka aku yg plg aku hormati)..perlukah aku gunakan kekerasan skrg ni?xpe..Allah itu Maha Adil..juz think positif firdaus...awak nak berubahkan?berubahlah demi kebaikan org sekeliling awak
Read rest of entry

Sunday, August 9, 2009

lucky laki superman

video

ni band anak2 ahmad danny dewa.qiut la yg vokalis dia.haha
Read rest of entry

salam takziah

wahai rakan2 seblog dan juga yg terbuka blog ni warga uitm machang & warga uitm segamat mahupun yg terdengar berita ini..marilah kite same2 mghadiahkan al fatihah kepada allayarhamah siti aisyah koestiardy yg tlh pergi menghadap Pencipta Kita pd hari jumaat hari tu(7/8/09) kerana dijgkiti H1n1 durjana. Arwah seorang yg periang.mmg bez bile dpt ckp dgn arwah.tmbh2 plk dia sekali dgn kitorg bile ade xtvt dlm kelab debat dan juga JPK kolej.semoga Allah mencucuri rahmatnya.amin............
Read rest of entry

Monday, June 15, 2009

Kezutan

cuba korg tgk video ni. kejadian ni berlaku di india.laki ni ugut nak bunuh diri sbb mslh kesempitan hidup(bukan bererti hidup dlm bilik sempit).tapi org pujuk gak dia xnak turun.last2 hambik ko.
video
Read rest of entry

kawanku kawin lagi



Uhuhu sedihnye tgk title blog aku kali ni.membe2 sekolah aku kebanyakannye sume dah kawin.yg pmpn lps spm pun dah ada dah kawin.ari tu aku dikejutkan dgn kad kawin yg diposkan atas nama aku.terkejut beruk aku buka bile aku baca si polan bin si polan ni dah nak kawin.xsgka hang derih dulu dok jadi bahan bulian aku kini telah mengatasi aku dlm hal2 kawin ni.uhuhu.aku ni je yg kesepian.ape2 hal pun congrats r.tapi bukan nak kata r, lauk kenduri hang mmg sedap r.xpenah aku mkn 2kali dlm mana2 kenduri.kenduri hang je aku tmbh 2x.kenduri adik aku pun aku mkn sekali je.mengenangkan kembali kisah hidupku ni aku tibe2 dok pikir, bile r aku nak merasa nasi minyak sendiri yg disuap isteri sendiri. aku pun teringin nak rasa mskan isteri sendiri.air tgn bini aku sendiri.uhuhu. entah sape la jodoh aku.entah bile r aku akan dijodohkan.sdihnye bile memikirkan aku ni keseorangan.(fuh boleh wat lagu ni).tapi pape hal pun kpd kwn2 aku or sape2 je yg melgsungkan perkahwinan time cuti ari tu aku selaku tuan tanah ni mengucapkan selamat menyambut mlm pertama dan menempuh alam perkahwinan.haha congrat2s
Read rest of entry

Sunday, June 14, 2009

jalan2 di aloq staq



sampai2 je aku kat umah sewa membe2 aku trus ajak gi jln2.cdgnye nak gi mkn cendol pulut kat fatin corner tapi tgk2 xbuka r.dan satu cdgn timbul dari blkg kete(aku dok depan n alip jd drebar, wan,ustat n kamal di belakang) ajak gi mkn cendol pulut kat kuala perlis. so satu pusingan u diambil utk trus ke KP. Dlm pd itu rancak dorg ni dok bersembg pasal anugrh dekan. dan msg2 dok nak paw aku. tapi aku mmg plan nak blnje dorg pun.so gi mkn kat KP tu mkn cendol pulut saje dah dekat rm25. bapak mahal..so nak balik tu ada plk cdgn nak gi tesco. kitorg pun gi r.pusing2 aloq staq jap pastu trus gi tesco. kat dlm tesco tu mmg blh wat aku jadi gile r.gile abiskan duit.nasib baik aku xde duit.kalau x tadi kamera sony tu mmg dah jd milik aku.murah seh.pastu woofer,hfon, n webcam menjadi mgsa mata aku.sedihnye ku xmampu memiliki mu wat masa ni.turun tesco ternmpak short pant bodyglove plk.yg ni lg mhl.rm 150.dah r suar pendek je pun.bukan boleh bwk semayang pun.dan tujuan utama aku nak gi tesco adalah utk gi big apple.yummy2.dah lama xmkn donut.tapi bila sampai dpn kedai tu terpaksa ku btlkan niat murni ku trhdp perutku sbb mhl sgt.nape r sume bende aku rasa mhl sgt zaman skrg ni.ayah aku cite zaman dia dulu ais kacang sekupang je.sekarang plg kurg pun rm1.50.uhuhu xkan r harga brg mcm tu pun ikut harga minyak?.haha.balik2 tu kitorg lalu highway utk balik melalui changloon.kitorg plan nak gi mkn sana.sesudah mkn mee gorg kitorg pun chow.fuh penat gile r ari ni.dah r sakit pinggang naik moto 3jam xabis lagi ni.uhuhu
Read rest of entry

Saturday, June 13, 2009

result dah kuar

pkul 10.30 mlm ari khamis ari tu aku dikejutkan dgn pggilan tepon utk menanyakan psl result aku.aku pun xingat nak cek result.rasa mcm x excited pun nak tgk result.aku rasa mcm dpt truk je.sume subjek ari tu aku harap lulus je.tapi 3 org call aku mintak nak tolg cekkan result aku tapi aku xbg.takut malu seh kalau dpt truk.aku bg kat sorg pmpn je utk cekkan sbb umah aku xde tenet.time tu pun aku still rasa xberdebar pun.xtau r nape.sblm ni aku slalu je rasa berdebar tiap2 sem.tapi efy boleh plk dia wat lwk n suspen bgtau result aku lmbt2.cis..siap pesan awl2 suruh aku bersabar(mcm dpt truk je).time ni baru aku rasa ketaq lutut.mampuih la aku.mcm mana aku nak bgtau kat mak aku.pastu selepas agak lama berckp dlm tepon tu baru dia bgtau cgpa aku.rasa nak melompat pun ada gak.xsgka plk aku dpt dekan.xpenah seumur hidup aku dpt cgpa mcm tu.terkejut aku.fuh.tapi ayah aku wat slumber je.dia kata kalau dpt dekan tapi xdpt anc wat pe.tu yg aku berapi tu.trus aku tanamkan dlm tanah hati ku ini yg aku akan pastikan selempang merah menjadi milik aku pada hari keramat istiadat ke 74 konvo.huhu.aku janjiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!
Read rest of entry

Friday, June 5, 2009

jgn bersgka buruk!!

Seorang bapak memanggil anak gadisnya masuk kedalam bilik. Dialog dia lebih kurang macam ni la...

Bapak : Bedah, mai sini sat. Bapak nak tunjuk sesuatu ni.

Bedah : Ya bapak, ada apa?

Bapak : Mai masuk dalam bilik pastu tolong tutup semua tirai tingkap.

Bedah : Apa???!!! (isk? bapak aku ni? lain macam jerr)

Bapak : Dengar tak bapak kata.....

Bedah : Ya bapak, Bedah dengar... cuma Bedah tak percaya apa yang bapak kata ni.

Bapak : Betulll. Bapak suruh hang masuk dalam bilik pastu tutup semuatingkap. Bedah pun dalam ragu-ragu tu, dia ikut jugak la apa yang bapakdia suruh. Sambil tu dok pikir gak laa... apa la bapak dia nak buat,dah la kat rumah.

Bapak : Okeh... mai duduk sebelah bapak. Heh? heh...

Bedah : Eh!!! bapak, Bedah kena keluar dari bilik ni. Sat lagi mak balik...abis aaaa.

Bapak : Tak payah risau... mai duduk sini cepat!!!! Jangan bagi bapakberkasar. Bedah pun terpaksa la duduk jugak... hati dia takleh cakaplaa... berdebar giler ahhh. Dalam kepala dok terbayang jadi apa lananti kat dia.

Bapak : Cantikkk!!! Yiihaaa. Astalavista bebeh. Okeh, mai masuk dalam selimut bapak plak.

Bedah : Apa???!!!

Bapak : Masuk la cepat!!! Dok cakap banyak pulak. Bapak ikat mulut tu karang aaa.

Bedah : Bapak...Bedah takut laaa. (nak nangis)

Bapak : Bedah, tengok ni

Bedah tak sanggup nak tengok... dia pejamkan mata. Dia tahu, bapak diadok buang tebiat. Bapak dia dah gila. Kiranya, bapak dia tunjuk tukonon-konon nak intro dulu ler tu. Tapi dalam hati, Bedah teringin gakla nak tengok. Dia pun bukak la mata sikit.

Bapak : Cantik tak jam G-Shock baru bapak ni. Dia ader cahaya bila gelap. Mahal nih!!! Dah, pegi keluar.
Read rest of entry
 

blog kengkawanku

Term of Use

1. This blog may not contain any nudity or adult material and prohibited to any of those people out there that trying to share some of it wit me.
2. This blog maybe contain some of word that may not be suitable for "budak kecik n bwh umur".
3. Read at your own risk. Kena tgkap dgn pakcik ISA or kena masuk rncgn blogger(rtm), eden tak tahuuuu..

Firdaus MS's blog Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal